Het ontstaan van PianoVisions

Ons bedrijf is ontstaan uit pure passie voor het vak van pianotechniek, het ontwikkelen en vernieuwen van vleugels

Ons verhaal

Jan-Gert Vink is de oprichter en eigenaar van PianoVisions. Hij startte met pianolessen op jonge leeftijd.
Door een bezoek tijdens zijn middelbare schooltijd aan het Musical Museum in Brentford, vlak bij London raakte hij in de ban van pianola’s. Kort daarna knapte hij zijn eerste 65-toons Aeolian pianola op totdat deze weer spelend was.

Als amateur pianist kreeg hij de kans om diverse master-classes te volgen van Nederlands meest begaafde meesterpianist Wibi Soerjadi op zijn landgoed te Zeist. Wibi bleek niet alleen een inspiratie tot het verbeteren van zijn pianospel, maar ook verdere interesse in de pianotechniek was het gevolg. Behalve Wibi’s lievelings concertvleugel Bösie, een Bösendorfer 290 Imperial, werd hij ingewijd in de specifieke eigenschappen van de grote merken in de pianowereld: Steinway & Sons, Bechstein, Erard.

De start van PianoVisions was het gevolg. De nadruk van PianoVisions ligt nog steeds op het reviseren en optimaliseren van vleugelmechanieken.

Wibi’s zoektocht naar de perfecte vleugel leidde uiteindelijk tot het bouwen van de allereerste concertvleugel met een carbon fiber zangbodem, de Bösendorfer 275 Phoenix.

Deze vleugel heeft diverse keren op het podium van de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam gestaan. Natuurlijk bespeeld door Wibi Soerjadi tijdens zijn fameuze kerstgala’s.

PianoVisions is opgericht in 2011.

Ons team

Jan-Gert Vink

oprichter en technicus 

Dinand Mostert

Steinway expert en technicus

Wendy Mooij

fineer- en spuiterijexpert

Ellen Vink - de Rijke

financieel specialist

Start Your Search Today

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lacinia velit a feugiat finibus. Morbi iaculis diam id tellus iaculis, eu pretium metus fermentu