De visie van PianoVisions

De Vision van PianoVisions

Onze visie

PianoVisions is dé speciaalzaak voor iedereen die op zoek is naar de vleugel die precies bij jou past.
Wij hebben het instrument waarmee je als pianist een echte klik voelt!
Of je nu op zoek bent naar een heerlijk spelende hoogglans zwarte vleugel die precies in je huiskamer past, of je wilt een staaltje vakmanschap met prachtige details uit begin vorige eeuw volledig in zijn glorie hersteld, kom kijken en vooral proefspelen in onze toonzaal.
Pianotechniek is de laatste jaren volop in ontwikkeling. Moderne materialen doen hun intrede ter vervanging van hout dat altijd vochtgevoelig is, maar ook verbeterde staalsoorten voor de besnaring. Beluister onze Bösendorfer concertvleugel met een high-tech carbonfiber zangbodem of speel op een vleugelmechaniek uit volledig composiet onderdelen.

Heb je al een vleugel, maar die wil je graag naar jouw smaak aanpassen, dan kunnen wij je hierbij perfect helpen.
Wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van de klank, de speelaard en zelfs de kleur van je instrument.
Heb je een vleugel met een houtfineer kast, dan kunnen wij die omtoveren naar hoogglans zwart.
Speelt je dierbare instrument na jaren trouwe dienst toch een beetje zwaar en traag, of is de klank niet helemaal meer zoals ie vroeger was… PianoVisions helpt!

Zelfs al kan je zelf (nog) niet pianospelen hebben wij de perfecte oplossing! Wij bouwen een zelfspeelsysteem in je vleugel waarmee je met je iPad, iPhone, of welk apparaat dan ook de mooiste muziek door je vleugel kan laten spelen. Je krijgt er vaak zelfs de artiest op de koop toe bij.
Wat dacht je van een live optreden van Michael Bublé of Norah Jones? Ook de liefhebbers van klassieke muziek komen volop aan hun trekken.
Behalve de huidige digitale oplossingen verzorgen wij ook restauraties van pianola’s. Heeft u een oude pianola die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij hebben ruime ervaring in het restaureren van alle soorten pianola’s van 65- of 88-toons tot volledig zelfspelende instrumenten van Aeolian Duo-art of Ampico A of B.
Beluister Rachmaninov, Ravel of Grieg live in uw huiskamer!